Dura Vermeer

Dura Vermeer is een landelijk opererend bouwconcern, dat tot de top van de Nederlandse bouwmarkt behoort. Het bedrijf is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, industriebouw en infrastructuur. Binnen dit project is Dura Vermeer verantwoordelijk voor het inrichten van de bouwwegen en bouwterreinen, ontwerp en realisatie van de fundaties voor de masten, verkeersmaatregelen, het laten oprichten van masten en de zorg voor de omgeving.


SPIE

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE is actief in de markten Smart city, e-fficient buildings, Energies en Industry services. Binnen dit project is SPIE verantwoordelijk voor het monteren van de isolatoren en armaturen en het aanbrengen van de geleiders. 


TenneT

TenneT is de opdrachtgever van dit project. TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) die werkzaam is in Nederland en Duitsland. Zij streven ernaar om via hun hoogspanningsnet te zorgen voor een betrouwbare en ononderbroken elektriciteitsvoorziening aan ca. 41 miljoen eindgebruikers. 

Met ca. 22.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen overschrijden ze landsgrenzen om landen met elkaar te verbinden. TenneT behoort tot de vijf grootste elektriciteitstransporteurs in Europa en werkt nauw samen met overheden, belangenorganisaties (NGO's), leveranciers en investeerders over de hele wereld. TenneT wil ervoor zorgen dat essentiële hoogspanningsinfrastructuur wordt ontwikkeld, aangelegd en efficiënt beheerd - nu en in de toekomst. Dit omvat zowel netten aan land en op zee als grensoverschrijdende elektriciteitsverbindingen.