De Combinatie Dura Vermeer – SPIE DW380 realiseert voor TenneT het Nederlandse deel van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel. De opdracht omvat het ontwerp en realisatie van de werkwegen en fundaties en de montage van de geleiders. Opdrachtgever TenneT koos voor de Combinatie vanwege een uitgekiende aanpak om de hoogspanningverbinding binnen een strak tijdschema te realiseren, waarbij veiligheid en respect voor de omgeving hoog in het vaandel staan.

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en de Duitse grens bestaat uit 54 innovatieve Wintrack-masten en is 22 kilometer lang. Wintrack is een nieuw concept voor hoogspanningslijnen, waarbij het innovatieve ontwerp voordelen biedt  bij de  landschappelijke inpassing van de  hoogspanningslijnen.

De realisatie van het Nederlandse deel van de 380 kV-verbinding is nodig om optimaal te kunnen opereren in de Europese elektriciteitsmarkt en om de betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening te kunnen waarborgen en in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van duurzame energie.

De werkzaamheden starten in april 2016. Het werk dient uiterlijk in maart 2018 te zijn opgeleverd.